Az otthon fényei - Desidea
Kedves Vásárlóink, Ügyfeleink! Bemutatótermünk újra a megszokott nyitvatartással: 10-20 óráig, vasárnap 19 óráig, várja Önöket! Üzenet bezárása

Az otthon fényei

A modern otthonokban a lámpákat nem egyszerűen világításra használják. A lámpák, fények – az eredeti funkciójukat megtartva – egyre inkább a térrendezés, a lakberendezés fontos kellékei is, olyannyira, hogy kultúránként eltérő trendeket figyelhetünk meg. Amerikában és az angolszász területeken a mai napig hagyomány a „nagylámpa”, a mennyezeti lámpa mellőzése. Ehelyett sok kisebb lámpát használnak. Skandináviában a letisztultság, a lámpák adta fény játéka a divat. Hazánk éppen a trendtörésvonalon helyezkedik el: itthon egyszerre fontos a szépség, és a funkcionalitás.

Fénytrend

Fenytrend

Amikor hazánkban szóba kerül a lakberendezés, az otthonunk térrendezése, még mindig méltatlanul kevés figyelmet szentelünk a fényekre, lámpákra pedig a fény az egyik, ha nem a legfontosabb belsőépítészeti, lakberendezési eszköz. Gyakran előforduló hiba a nem jól megválasztott, vagy nem jól elhelyezett fényforrások miatt az újratervezés, az elégedetlenség, melynek egyenes következménye, hogy újra kell a koncepciót gondolni. Ez további munkákkal és további extra kiadásokkal jár. Pedig lehet ezt másképpen is. Kevesen tudják, de a fénytervezés első lépése az otthonhoz illő, azt meghatározó, vagy éppen támogató fény színhőmérsékletének kiválasztása: hiszen teljesen más az otthonuk hangulata attól függően, hogy milyen arányban alkalmazzuk a meleg illetve hidegebb színhőmérsékletű fényeket és az is nagyon fontos kérdés, hogy hol és milyen funkcióban használjuk ezeket.

Klasszikus üvegbútorok

Ha üvegbútorokra gondolunk legtöbbünknek a klasszikus, üvegből készült bútorok jutnak eszünkbe elsősorban: az üveg vitrinek, az üvegből készült dohányzó asztalok, tükrök, kisebb szekrények, polcok, az üveg tévéállványok. Ezek az üvegbútorok a legtöbb modern lakásban, irodában, házban megtalálhatóak, mint különleges, praktikus, és esztétikus kiegészítői, vagy domináns tárgyai, alkotóelemei a térnek. A modern térrendezésben sokkal erőteljesebb hatásokat is elérhetünk, üvegből készült designbútorokkal.

Magyarországi világítástrend

Hazánkban nincs egységes, mindent felülíró meghatározó irányvonal, éppen azért mert a trendhatások törésvonalán helyezkedünk el. Ez viszont remek lehetőség arra, hogy otthonunkat a magunk ízlésére formáljuk a kreativitásunkat használva. A világítástechnikával foglalkozó cégek hihetetlen kínálattal, a legkülönbözőbb (külső, és belső térrendezéshez szükséges) lámpákkal segítik kreatív döntéseinket. A Desidea kínálatában is megtalálhatóak a függesztett lámpák, a mennyezeti lámpák, az állólámpák, vagy akár az asztali, vagy süllyesztett lámpák is: melyek felhasználása más és más.

Az otthon fényei: lámpatrendek

Amíg egységes világítási trendekről hazánkban nem érdemes beszélni addig a fényt adó világítótesteknek, lámpáknak létezik jól behatárolható irányvonaluk, melyet nevezhetünk divatnak is. A trendek magukba foglalják a lámpák csoportjait, az anyagukat, a designjukat, sőt, még az égők típusait is. Mit érdemes tehát a fények kialakításánál figyelembe venni? Milyenek a modern lámpák, milyen követelményeket támasztunk velük szemben?

Lámpák, trendek

lampak-trendek-min

A Fiam Italia – olasz – designer cég hajlított, egyedi üvegbútorait, tárgyait neves designerek tervezik. A céget alapító Vittorio Livi már gyermekkorában életre szóló szerelembe esett az üveggel, nem csoda, hogy a Fiam Italia üvegbútorai megejtő természetességgel vesznek körül minket. Egyszerre láthatatlanok, és formálják a teret. Egyszerre diktálják a trendeket, és olvadnak bele időt állóan a környezetünkbe. Egyszerre törékenyek, és törhetetlenek, formabontóak, és klasszikusak. A Fiam Italia üvegasztalai, üvegszékei, üvegpolcai kiegészítői, tükrei az elmúlt néhány évtizedben meghódították a teret, a lakást, az embert. A Fiam Italia üvegből készült bútoraikat nem csak az teszi különlegessé, hogy egyedi tervezésűek, letisztultak, átlátszóak, légiesek, és a végtelen terek hangulatát nyújtják, hanem az is, hogy világhírű designerek tervezik, ezért minden modern enteriőr fontos ékkövei.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

IDŐPONT FOGLALÁS

Kérjük adja meg adatait időpont egyeztetés céljából:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

BEZÁR