Design bútorok üvegből - Desidea
Kedves Vásárlóink, Ügyfeleink! Bemutatótermünk újra a megszokott nyitvatartással: 10-20 óráig, vasárnap 19 óráig, várja Önöket! Üzenet bezárása

Design bútorok, üvegből

Az üveg eredetileg az építészet meghatározó építőanyaga volt. Néhány évtizede azonban a belsőépítészet, a térrendezés, a modern belső terek, és a bútorok egyik legfontosabb, leginnovatívabb alapanyagává vált: hiszen az üveg formálható, színezhető, biztonságos, emellett légies megjelenést biztosít, és magas esztétikai élményt nyújt.

Üveg: a véletlen felfedezett anyag

butorok-uvegbol

Az üveget időszámításunk előtt körülbelül 5000 évvel – véletlenül fedezték fel föníciai kereskedők, akik salétromot szállítottak. Amikor tábortüzet gyújtottak, a salétromtömb megolvadt a tűz melegétől, homokkal keveredett, így egy cseppfolyós, átlátszó anyagot alkotott: megszületett az üveg. Régen az üveg, az üvegzománc elsődleges funkciója a díszítés volt. A mai felhasználásához sorozatos technológiai robbanások vezettek. Sok apró, de lényegi áttörést nem hozó lépés után a palesztinok – 2000 éve – kifejlesztették az üvegfújási technikákat. Később ebből fejlődött ki a síküveg gyártás, alakultak meg az üveges műhelyek. Egyenes út vezetett addig, hogy az üveg, korunk egyik legmeghatározóbb építő, dekor, és bútoralapanyagává vált.

Klasszikus üvegbútorok

Ha üvegbútorokra gondolunk legtöbbünknek a klasszikus, üvegből készült bútorok jutnak eszünkbe elsősorban: az üveg vitrinek, az üvegből készült dohányzó asztalok, tükrök, kisebb szekrények, polcok, az üveg tévéállványok. Ezek az üvegbútorok a legtöbb modern lakásban, irodában, házban megtalálhatóak, mint különleges, praktikus, és esztétikus kiegészítői, vagy domináns tárgyai, alkotóelemei a térnek. A modern térrendezésben sokkal erőteljesebb hatásokat is elérhetünk, üvegből készült designbútorokkal.

Fiam Italia az üveghajlítás mesterei

fiam-italia

A Fiam Italia – olasz – designer cég hajlított, egyedi üvegbútorait, tárgyait neves designerek tervezik. A céget alapító Vittorio Livi már gyermekkorában életre szóló szerelembe esett az üveggel, nem csoda, hogy a Fiam Italia üvegbútorai megejtő természetességgel vesznek körül minket. Egyszerre láthatatlanok, és formálják a teret. Egyszerre diktálják a trendeket, és olvadnak bele időt állóan a környezetünkbe. Egyszerre törékenyek, és törhetetlenek, formabontóak, és klasszikusak. A Fiam Italia üvegasztalai, üvegszékei, üvegpolcai kiegészítői, tükrei az elmúlt néhány évtizedben meghódították a teret, a lakást, az embert. A Fiam Italia üvegből készült bútoraikat nem csak az teszi különlegessé, hogy egyedi tervezésűek, letisztultak, átlátszóak, légiesek, és a végtelen terek hangulatát nyújtják, hanem az is, hogy világhírű designerek tervezik, ezért minden modern enteriőr fontos ékkövei.

Tekintse meg a Desidea kínálatában található Fiam Italia üvegbútorokat!

Tradíció, és technológia: Tonelli

A Tonelli – olasz – üvegbútorokat gyártó cég a fiatal cégek közé tartozik. Küldetésük a tradíció és a technológia ötvözése: hagyományos értékeket teremtenek az üveg felhasználásával. A Tonelli – mint a legtöbb designercég – neves tervezőkkel dolgozik együtt a világ minden tájáról, ügyelve arra, hogy tervezőik között éppúgy legyen hagyományteremtő Japán, mind innovatív, fiatal olasz tervező is. A Tonelli választéka lefedi az üvegbútor gyártás teljes választékát. Bútoraik különlegessége a cég filozófiájukban rejlik: hiszen tervezőik szívesen ötvözik az anyagokat: asztalaik fából és üvegből készülnek, jellemző rájuk a tradicionális letisztultság, a légiesség, a modernitás, az egyenes vonalvezetés, a határozott sziluettek éppúgy mint a formabontó megoldások: lekerekített sarkú üvegasztalok, rombusz, ovális formák, a csavart, és íves megoldások egyaránt. A Tonellit a nagyszerű üvegbútor designercégek közül is kiemelik az extrém formájú (akár betűre, vagy számra emlékeztető, hajlított üveglábú) megoldásaik. Tükreik formavilága eltér a hagyományostól: egymáson elcsúsztatott részek, különleges formák, üveg az üvegben megoldások egyediek. Üveg könyvespolcaik, üveg vitrinjeik között megtalálhatóak az inkább design munkák éppúgy, mint hasznos megoldások is. A cég filozófiáját a tervezőik leginkább az üveg virágállványokban mutatják meg, ahol a fa, és üvegkombinációval érnek el impresszív hatást.

Tekintse meg a Desidea kínálatában található Tonelli üvegbútorokat.

dekone-uvegbol

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

IDŐPONT FOGLALÁS

Kérjük adja meg adatait időpont egyeztetés céljából:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám

BEZÁR