Hogyan rendezzük be a nappalinkat?

nappali

Függetlenül attól, hogy az Ön stílusa hagyományos vagy modern, relaxáló vagy formális, merész vagy visszafogott, – a nappalit mindenképp olyan helynek kell kialakítani, ahol kényelmesen érezheti, elengedheti magát, és minőségi időt tölthet barátaival, családjával vagy csak egymagában.

Nem könnyű feladat a tökéletes összhang megtalálása a nappalink kialakításakor, egy belsőépítész, vagy lakberendező nagyon nagy segítséget jelent, de azért vannak szempontok, amelyek figyelembe vételével saját maga is kialakíthat egy kellemes enteriőrt.  A legfontosabb szempont, hogy olyan nappalink legyen,  amelyet mind a vendégek, mind a család nemcsak csodálhat, hanem valóban élvezhet is. Szerintünk mindenképp érdemes szakember segítségét is kérni, de azelőtt gondolja át a következő tanácsokat!

nappali-butor

nappali-butor

  1. Nézegesse magazinok fotóit, válogasson kedvére, válassza ki az Önnek leginkább tetsző stílust, dekorációt, berendezést! Gyűjtsön ötleteket, inspirálódjon, nem baj, ha egyes ötletekből csak néhány részlet ragadja meg a fantáziáját!
  2. Fókuszpont. Tervezze meg a szoba elrendezését, gondolja át, hol legyen a beszélgető területek, valamint a nappali fókusza. A fókuszpont lehet egy belsőépítészeti megoldás, egy kandalló, egy TV vagy akár egy műalkotás. A nappali fókuszpontja az a „dolog”, amelyen a szemünk landol, amikor belépünk egy térbe. A fókuszpont általában a nappali főbejárata felé néz. Viszont vegyük figyelembe, hogy míg általában a fókuszpont határozza meg a bútorok elhelyezését, az ülőhelyek elrendezésének nem kell szembe néznie vele. Ezenkívül egyes tereknél egynél több fókuszpont is lehet. Helyezze el a bútorokat a fókuszpont és a beszélgető terület körül.
  3. „Lomtalanítson”, döntse el, mit tart a nappaliban, csökkentse minimálisra a bútorokat a térben, ezáltal letisztult, tágas, és elegáns lesz az enteriőr.
  4. Lépjen el a faltól. Ne helyezze az összes bútort a falhoz. A nappaliról beszélünk, ahol a bútorok elhelyezésének lehetővé kell tennie a vendégek számára, hogy elég közel ülhessenek egymáshoz.
  5. Foglaljon helyet! Próbálja meg úgy kialakítani a teret, hogy legalább 6 ember kényelmesen helyet tudjon foglalni egymás közelében. Ha ennél nagyobb helye van, kialakíthat elszeparált társasági tereket is, minimum 2-6 ember számára.
  6. Határozza meg a beszélgetős és ücsörgős területek elhelyezkedését, ezeket egyértelműen különítse el, jelezze ezt szőnyeg/ek elhelyezésével.

Kérje szakértő kollégáink segítségét!