Falra, padlóra, munkapultra: kőporcelán (gres) a legjobb megoldás

Mirage_Ardesie_Hall_Black_Reef_ 018

Vannak a fejünkben élő hagyományos fal és padlóburkolatok, mint például: a fa, kő, márvány, beton, stb. S emellett van fa, -beton – márvány, -tégla, -kő, -fém -hatású kőporcelán burkolat.  A kőporcelán, vagy más néven gres, egy kompakt, ellenálló anyag, gyakorlatilag nulla porozitással (és ezért szinte nem vesz fel vizet).

TEKINTSE MEG KŐPORCELÁN KÍNÁLATUNKAT!

 

kőporcelán burkolat

kőporcelán burkolat

A kőporcelán, más néven gres, lapok legfontosabb jellemzője az összetétele.

Kizárólag a legtisztább anyagokat használják, ásványokat,  kaolint, földpátot és agyagot, melyek  az egyes lapok 99% -át teszik ki, míg a természetes forrásokból származó színek teljesítik az esztétikai hatást. A táblák tömörítéséhez nem használnak ragasztót vagy gyantát. Az anyag homogén és kompakt kialakítását mechanikus sajtolással érik el, több mint 500 kg / m2 arányban, majd  90 méternél hosszabb kemencékben égetik ki  1250 °C feletti hőmérsékleten.

A gres üveges szerkezetű, alacsony porozitású és külső hatásokkal szembeni ellenálló anyag, amely garantálja a savakkal, szennyeződéssel és faggyal szembeni ellenállását.

A kőporcelán padló és falburkolatok csúszásmentesek, kopás- és tűzállóak, és megfelelnek a jelenlegi nemzetközi előírásoknak.

kőporcelán, gres burkolat

Több mint 10 ok amiért érdemes kőporcelán padló és falburkolatot választanunk:

A kőporcelán (gres)  előnyei:

1. Szín, méret, vastagság és minta széles választéka

Köszönhetően a kőporcelán műszaki-esztétikai tulajdonságainak rendkívül széles a választék.

2. Saválló

Ellenáll a leggyakoribb savaknak, mint például az ecet, a citromlé, a kóla és a sósav. Ezek a savak a márványban korrodálják a kalciumot, de nem hagynak nyomot a kerámia felületeken. Nem ellenálló azonban a hidrogén-fluorid sav károsodásaival szemben.

3. Ellenálló

A gres anyag ellenállóbb a kopás ellen, mint bármely természetes anyag.

4. Nem éghető

A kőporcelán nem ég, és nem termel gázt vagy káros-mérgező füstöket tűz esetén.

5. Könnyű tökéletesen tisztán tartani

Az allergiákat és betegségeket okozó szerves anyagok és baktériumok nem képesek megtelepedni  a kőporcelán felületre. Ugyanakkor erős tisztító- és fertőtlenítőszerek használhatók hozzá.

kőporcelán burkolat előnyös tulajdonságai, jellegzetességei

6. Könnyen kezelhető, könnyű vele dolgozni

A gres alkalmas a megmunkálásra (lehet vágni, fúrni), pont, mint a természetes kő, lehetővé téve, hogy testreszabjuk a kiválasztott lapot.

7. Hőálló

A forró serpenyőt nyugodtan rátehetünk a kőporcelán lapra, ellentétben a fa laminált műanyagokkal vagy gyantát tartalmazó burkolatokkal, melyek mind károsodnak hő hatására.

8. Foltálló

A konyhában használt kőporcelán lapon, munkafelületen, falburkolaton, az olaj, a bor, a kávé nem hagy eltávolíthatatlan nyomot. A fürdőszobában a parfümök, a krémek és a körömlakkok nem tapadnak a felülethez, és nem festetik meg őket. Erős mosó- és oldószereket is lehet használni tisztításra, a kőporcelán károsítása nélkül.

9. Fagyálló

Az anyag fagyálló, azaz ellenáll az időjárás viszontagságainka, kültéri használat esetén is.

10. Színtartó

Bármilyen időjárási körülmény között megőrzi a színét, nem fakul ki, ellenáll az UV-nek, esőnek, hónak. Így kültérre is tökéletesen alkalmas.

kőporcelán burkolat kültéri használatra is.

11. Környezetbarát

Nem tartalmaz vízszigetelő vegyszereket, zománcokat vagy gyantákat, és még tűzzel való találkozáskor sem bocsát ki gázokat. Egyes természetes kő típusoktól eltérően nem szabadít fel Radont vagy más radioaktív gázokat, és NEM ólom segítségével csiszolják. Teljesen környezetbarát.

Tekintse meg kőporcelán burkolat kínálatunkat!