MOOOI újdonság: Flock of Light

moooi-flockoflight-fuggesztettlampa7

Legyen szentjánosbogaraktól ragyogóan fényes az otthona!

Vigyen igazi ragyogást az otthonába! Vigyen be tengernyi szentjánosbogarat a nappaliba, hogy a világ legtermészetesebb módján, ők ragyogják be a teret, így téve varázslatossá otthonát.
 
A holland #MOOOI legújabb függesztett lámpájával pont ezt a hatást lehet  elérni. A Studio Toer tervezőit is épp a szentjánosbogarak rajzása ihlette, amikor megálmodták ezt a csodálatos lámpát, mely eredetileg egy művészeti installációhoz készült.
 
A lámpa kétféle méretben kapható,  11, vagy 21 égővel. Fém szerkezet, LED égőkkel, fényerőszabályzóval. A lámpát szeptember 15.-től  lehet megrendelni.

A hollandMOOOI design cég névválasztása nem véletlen műve, a „mooi” hollandul annyi jelent: gyönyörű. a 3. o betű az extra értéket képviseli a szépség és egyediség tekintetében. Exkluzív, merész, játékos, finom és azon a hiten alapszik, hogy a művészet a szeretet kérdése. Ez a MOOOI.

„Nem mondjuk meg a tervezőknek, hogy mit csináljanak, meghallgatjuk az elképzeléseiket,és megpróbáljuk megvalósítani álmaikat.” – mondják a MOOOI alapítói, A Moooi a környezetet speciálisabbá teszi.

Néhány szó a tervezőkről. A Studio Toer összes alkotása a játék szabadságával kezdődik.

A Studio Toer egy holland multidiszciplináris formatervezési csapat, amelyet 2011-ben alapított Castor Bours (1984) és Wouter Widdershoven (1986). Tapasztalati és felfedezési úton használják a technológia és esztétika minden lehetséges vonalát alkalmazott művészetükben: az egyszerű/könnyű tárgyaktól és installációktól az interaktív élményekig és az innovatív termékekig. A StudioToer világszerte figyelmet kapott olyan projektekre, mint például a „Cumulus”, egy autonóm napernyő, amely felhőszerű alakúvá válik a napenergiával. A „Fiet”, a környezet változásaira reagáló kinetikus fényszobor, és az „Shaped by Time”, az idővel kialakuló óra. A Studio Toer interaktív installációit számtalan nemzetközi fesztiválon mutatták be, és világszerte láthatók.

 

A Flock of Light tehát egy (művészeti) installáció, melyet úgy alakítottak át, hogy egy olyan méretű világítási termék, függesztett lámpa legyen, mely illeszkedik az otthonokba is. A szentjánosbogarak szerves formája és dinamizmusa ihlette. Fénye utánozza a természetes éjszakai jelenséget, amely varázslatos hangulatot teremt bárhol.

Tekintse meg további MOOOI termékeinket!