Válasszunk modern kanapét nappalinkba!

Modern moduláris kanapé Leolux Bellice

Mint minden más esetében is, a mai végtelen választékok korában, miért pont kanapéból ne állna számtalan típus a rendelkezésünkre? Azt gondolhatja, hogy pontosan tudja, mit, milyen kanapét akar,

de ha egyszer bemegy egy/több boltba, vagy böngészi a képeket az interneten, a stílusok, a formák, és a testreszabási lehetőségek óriási kínálata teljesen elsöprővé válhat. Több száz szín, kárpit, forma, extra funkció közül választhat egy-egy modell esetében is.

Modern kanapé Leolux Bellice

Ráadásul, pontosan tudjuk, hogy egy modern kanapé kiválasztása nem könnyű feladat. Főleg, hogy a nappalinak ezt a bútordarabját, jó reményeink szerint nem csak pár hónapra, de jó pár évre tervezzük megvenni. Segítségül összeállítottunk egy rövid kis iránymutatást, néhány fő szempontot, melyet figyelembe vehet a kanapé kiválasztásánál. Ezek természetesen csak jó tanácsok, inspirációk, ötletek, melyeket megfontolhat kanapéja kiválasztásánál.

Mivel a kanapén rengeteg időt töltünk, olvasással, TV-zéssel, internetes szörfözéssel, beszélgetéssel, vagy egyszerűen csak pihenéssel, ezért is fontos, hogy tényleg számunkra legmegfelelőbb kanapét válasszuk.

Modern moduláris kanapé i4mariani

 

Íme hát a szempontok, melyeket nem szabad figyelmen ívül hagynunk.

 

 

1. Méret.
Először is ki kell találni a kanapé méretét, ne legyen túl nagy, de legyen elég nagy, ahhoz, hogy több ember is kényelmesen elférjen rajta. Továbbá ne legyen túl kicsi, de legyen elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk körülötte közlekedni. Ehhez természetesen először is fel kell mérni a rendelkezésre álló teret, ahova a kanapé helyét tervezzük.
Ha viszonylag nagy a nappalink, akkor el kell dönteni, hogy pontosan mennyi teret szeretnénk, hogy a kanapé elfoglaljon. Át kell gondolni, hogy a kanapén kívül szeretnénk e másik ülőalkalmatosságot, még egy kanapét, vagy esetleg néhány fotelt, puffot? Találjuk ki, hogy szeretnénk e egy dohányzóasztalt is a kanapénk mellé, elé? Ha igen, egy egyszerű kanapé, vagy egy enyhe L-alakú talán a legjobb megoldás. Ha azt szeretné, hogy a kanapé legyen a központi bútordarab a nappaliban, akkor mindenképp egy nagyobb teret elfoglaló, több üléssel rendelkező kanapét válasszon!

 

 

Ha kisebb hellyel rendelkezik a nappalijában, természetesen csakis kisebb, kompaktabb kanapét választhat. Mivel kisebb a tér, mindenképp központi meghatározó szerepet fog betölteni a kanapé az enteriőrben, s annak hangulatában. A méret után érdemes egyedi design-ú bútort választani, ami jó összhangban van a többi kiegészítővel is.

 

Modern kanapé Leolux Bora Balanza

 

Alaposan gondolja át, hány embert szeretne egyszerre leültetni, és bizonyosodjon meg róla, hogy ennyi embert kényelmesen le fog tudni ültetni a tervezett kanapé és fotel kombinációra. Mindenképp mérje le pontosan, mekkora helyet foglalhat el a kanapé a nappaliból, mekkora lehet a legnagyobb mérete egy kanapénak, melyet kényelmesen el tud helyezni. Ezen kívül ne feledje ellenőrizni azt sem, hogy az adott méretű kanapé be is tudjon kerülni a lakásba! Ne feledje a fordulókat, a folyosókat is ellenőrizni, nehogy valahol elakadjon szállítás közben a kanapé!

Ha kisebb méretű a nappali, érdemes lehet keskenyebb kartámlás vagy kartámla nélküli kanapét választani. A magas háttámlájú kanapék általában jobban mutatnak a nagyobb belmagassággal rendelkező nappalikban. Az alacsony háttámlájú modern kanapék kisebb-zárt terekben a nagyobb tér illúzióját keltik, ugyanakkor a nyitott-tágasabb terekben még inkább kihangsúlyozhatják/növelhetik a térérzetet. A moduláris design kanapék remekül mutatnak a nyitott tágas enteriőrben , ugyanakkor praktikusak lehetnek kisebb helyiségekben is, variálhatóságuknak köszönhetően. Ha igazán egyedi design kanapéra vágyunk, érdemes az apró részletekre is odafigyelni, például külső/látható varrások, ellentétes kárpitok, kárpit kombinációk.

 

Modern moduláris kanapé Gurian Open Space

 

2. A kanapé formája, pozicionálása. Merre állítsuk be a kanapét?
A kanapé formája/alakja a is egy nagyon fontos része a döntési folyamatnak. Ha a nappaliban töltött ideje nagyrészt pihenésre és a tévénézésre használja, akkor érdemes egy egyenes kanapéban gondolkozni, amely szemben van a televízió képernyőjével. Ha sok időt tölt kedves vendégek társaságában beszélgetéssel, játékkal, akár éjszakába húzódóan is, akkor érdemes egy U, L, vagy félkör alakú kanapét beterveznünk, amit egy asztal köré teszünk.

 

Modern moduláris kanapé Alberta Bellavita

3. Extra kényelmi funkciók
Azonban a kanapé nem elég, hogy szép egyen, kényelmesnek is kell lennie. Amennyiben Önnek extra háttámaszra van szüksége, érdemes lehet a hagyományosabb formákat magasabb háttámlával választani. Vagy pedig olyan kanapét keresni, melynek extra kényelmi funkciói vannak, mint például állítható deréktámasz, vagy fejtámlák. A kanapén persze sokan nem csak ülni szeretnek, ha Ön is szeret a kanapén fekvő pozícióban is lenni, mindenképp bizonyosodjon meg róla, hogy a kanapé elég hosszú, és a kartámlák elég alacsonyak legyenek a fej támasztáshoz, illetve legyen bőven párna.

 

Modern kanapé Bonaldo Madame C

4. Szövet vagy Bőr kárpitozás?
Ha vannak gyermekei, vagy háziállata, érdemes a velúr kárpittól tartózkodni, mert a kutya/macska szőr minden egyes szálához ragaszkodni fog a kanapé huzata, ráadásul ez egy kényes anyag, könnyebben szakad, sérül. Azonban, ha csak kímélően használják, a velúr tökéletes választás lehet, tekintettel puhaságára, szemet gyönyörködtető megjelenésére.
A bőr minden stílushoz jól illeszkedik, az idő múlását is nagyon jól viseli, könnyen tisztán tartható, tehát minden szempontból jó választás.

Modern bőr kanapé Leolux Arabella

 

A bőr, lévén, hogy egy természetes anyag, a hangulata is melegebb. Emellett kellemes a tapintása, elegáns és tartós is, mind minőségében, mind divatosságát tekintve, a bőr sosem megy ki a divatból. A bőr felület megfelelő ápolószerekkel tökéletesen karbantartható és könnyen tisztítható.

A szövetgarnitúra a kényelmesebb megoldás. Puhasága otthonosabb és komfortosabb érzést biztosít a bőr ridegségével szemben. Télen melegebb érzetet ad, nyáron nem tapad a bőrünkhöz. Ezeket mind figyelembe kell vennie, amikor a kárpitot kiválasztja.

 

Modern kanapé szövet kárpittal Leolux Gynko

 

5. Szín
S végül, amit meg kell fontolni, az a kanapé színe. Mindenképp fontos, hogy a kanapé színben is jól kiegészítse az enteriőrt, hogy harmóniában legyen a helyiség többi alkotóelemével, hangulatával., ugyanakkor tükrözze az Ön személyiségét, egyéni stílusát.

Ha azt szeretné, hogy a kanapéja beolvadjon a környezetbe, válasszon inkább természetes kárpitozást,

Modern bőr kanapé natúr színben i4mariani

 

de ha azt szeretné, hogy a kanapé legyen a szoba középpontja, inkább egy szemet gyönyörködtető, figyelemfelkeltő, hangsúlyos színt válasszon. A szövet kárpitozás esetén általában nagyon a színválaszték, bár ezt a holland Leoulx gyár bőrkárpit kínálata megcáfolja. A Leolux kínálatában bőr kárpitozással is számtalan színt választhatunk.

Modern bőr kanapé élénk színben Leolux

Nálunk számos neves olasz, holland, német gyár exkluzív, egyedi, minőségi kanapéját találhatja. Tekintse meg kínálatunkat!
Ha szeretné velünk együtt végignézni a lehetőségeket, kiválasztani a típust, formát, méretet, színeket, kárpitokat, készséggel állunk rendelkezésére, akár előre egyeztetett időpontban is. Keressen minket, személyesen, telefonon, e-mailben!