Fények az otthonunkban

luceplan-csalad1

Egy lakás berendezésénél, az enteriőr kialakításánál a tér elrendezése és a bútorok kiválasztása mellett, nagyon fontos hangsúlyt kell fektetnünk a fények megtervezésére is, mivel a természetes fény mellett szükségünk van mesterséges világításra is.

vilagitas

Luceplan: Mesh

 

Egyrészt a fénynek megfelelő világítást kell biztosítani, másrészt képes a környezetét, a hangulatot megváltoztatni, különböző hangulatú és típusú megvilágítást szeretnénk különféle alkalmakhoz. Más fényre van szükség az étkezéshez, a kanapén való olvasáshoz vagy esetleg egy baráti beszélgetéshez.

vilagitas

Moooi: Heracleum-the big O

A fény, mint fő hangulatmeghatározó elem

A minket körülvevő környezetet, annak hangulatát, legyen az vidám, meghitt, vagy akár melankolikus, a fény teszi végső soron pont olyanná, mint amilyenné szeretnénk. Hiába szeretnénk egy meghitt vacsorát elkölteni kettesben, ha csak erős, nappali fényt tudunk az étkezőasztal köré varázsolni. A jól megválasztott fények képesek az enteriőrt, annak hangulatát teljesen megváltoztatni, ezért különösen fontos szerepe van a fény megtervezésének a lakberendezésben.

vilagitas

Fabbian: Beluga

A jó megvilágítás

A jó megvilágításnak nem csak funkcionális szerepe van, de remekül megváltoztathatjuk vele egy enteriőr hangulatát is, hisz egy gyerekzsúr során teljesen más világításra van szükségünk és vágyunk, mint például egy meghitt vacsorához, vagy olvasáshoz vagy akár a tévénézéshez. Egy jól megtervezett lakásvilágítás során több különféle világítási módot is használunk együtt, egyidejűleg. Egy alapvilágítás mellé különféle helyi fényforrásokat alkalmazunk. Mindenképp érdemes a fényeket is szakemberrel megterveztetni, majd a formát együtt kiválasztani. Aki szereti az összhangot, biztosan szeretni fogja azokat a megoldásokat, mikor az asztali lámpa formája megegyezik például az állólámpáéval vagy akár a mennyezeti lámpáéval.

 

vilagitas

Fabbian: Vicky

Design és klasszikus formájú lámpák széles választékban

 

Cégünk, a Desidea, sok neves nemzetközi, elsősorban olasz, gyár design és klasszikus formájú lámpakínálatát forgalmazza. Nálunk biztosan minőségi megoldást talál teljes világítási rendszerekre vagy akár csak egy-egy kiegészítő fényforrás/lámpa-ra. Sok esetben komplett lámpacsaládok is vannak kínálatban, azaz ugyanazt a formát végigviszik a gyártók a különböző funkciójú lámpatestek esetében (olvasólámpa, állólámpa, asztali lámpa, mennyezeti lámpa), így finom összhangba tudjuk hozni a különböző helyi fényeket.

Honlapunkon rengeteg lámpát talál, inspirálódjon, vagy keresse munkatársainkat, még több lámpáért!