Illan, magyar tervező lámpája a Luceplan-nál

luceplan-illan4

Talán a legfontosabb dolog, amit a Luceplan Újdonságáról, az Illan függesztett lámpáról tudnunk kell, az, hogy magyar tervezőnek, Horváth Zsuzsannának, köszönhető a megszületése.

Tekintve a tervező magyar származását, a névválasztás is ide kapcsolódik, az ILLAN egyet jelent a magyar (el)illan szóval, amely ugye valami ideiglenes és mulandó dolgot jelöl, például egy elpárolgó illatot vagy egy észrevétlenül eltűnő érzést. Arról szól, hogy megragadjuk a szépséget és megbecsüljük a múlás előtti pillanatot, anélkül, hogy hagynánk elvonni a figyelmünket a mindennapi élet frenetikus tempójától.

 

A lámpa ötlete a különböző anyagokra alkalmazott lézervágás modelljeivel való kísérletezésből származik.

 

Az áttetszőség, a hajlékonyság és a finom hullámzó mozgás jellemzi az Illan lámpát. Az egyszerű koncentrikus vágási motívum a fát háromdimenziós szoborrá alakítja, amely a levegő legkisebb mozgására is reagál, míg a fény meleg színe relaxáló hatást eredményez, a fa felületén, amint visszatükröződik.

 

 

A lámpa nagyon könnyű, rendkívül vékony, rugalmas rétegelt lemezből, lézerrel vágva készül, sűrűn rendezve, egyenlő távolságra. Miután felfüggesztettük a lámpát, a mennyezetről, az Illan a gravitációs erőnek köszönhetően felveszi végleges formáját, egy levegőben lebegő jellegzetes kürt szerű alakzatot. Szerintünk olyan, mintha lebegne.
A lámpa 3 méretben kapható (60, 80, 100 cm átmérővel), a fény intenzitása változtatható.

 

 

Szakmai elismerések:

A Luceplan Illan lámpája kiérdemelte a szakmai zsűri elismerését is. Horváth Zsuzsanna lámpája megkapta “Best of” díjat a „Frankfurti Vásár” (melyet a Német Design Tanács működtet) égisze alatt futó „Design Plus Powered by Light + Building 202″0 -on, a dekoratív világítási kategóriában.

Fenntarthatóság:

Az Illan figyelemre méltó dekoratív értéke és érzelmi tartománya az intelligens és eredeti anyaghasználat révén kifejlesztve teszi igazán különleges lámpává.
Az Illan a fenntarthatóságra összpontosító projekt. Szerkezete az FSC® (Forest Stewardship Council®) tanúsított fából készült, korrekt és felelősségteljesen kezelt erdőkből. A fejlesztés és a megvalósítás minden fázisa szigorú ökológiai megközelítésen alapul.

 

A lámpa nagyon könnyű testből áll, amely rendkívül vékony, rugalmas rétegelt lemezből készül, amelyet lézerrel vágnak el sűrűn tömörített egyenlő távolságokon. Ez egy értékes és változó anyag, amelynek egyedi természetes jellege a tipikus szemcsemintában látható.

Az ILLAN lámpa jellemzői az áttetszőség, a rugalmasság és a finom hullámzás.

Az egyszerű koncentrikus vágásmotívum a fát szoborszerű háromdimenziós tárggyá formálja, amely a levegő legkisebb mozgására is reagál, míg a fafelületről visszaverődő meleg fénysugár és a kísérteties mozgás pihentető érzetet kelt. A lámpa a művészet és a design határán áll, egyensúlyban tartva a funkcionalitást, az esztétikát és egy kis varázslatot, amelyre a mindennapokban szükségünk van.

 

A lámpa adatlapjáért KATTINTSON!