Loft lakás: ipari stílus, luxus és design egyben?

BONALDO 2008 VARENA 001b

Miről is beszélünk, ha loft lakást említünk?

A loft lakás elterjedése Amerikából ered, biztos rengeteg amerikai filmben látott már Ön is ehhez hasonló lakást. Amerikában ez a lakástípus a hatvanas években jelent meg, mikor is a jellemzően nem túl jó módban élő művészek elhagyott gyárépületeket, üzemcsarnokokat kezdtek elfoglalni lakás céljára.

Az elmúlt néhány évtized alatt azonban a loft lakás a luxus megtestesítőjévé vált.

Miről ismerszik meg egy loft?

Az üzemcsarnokok jellegéből következően a loft lakást elsősorban hatalmas, nyitott elrendezésű osztatlan összefüggő belső terek, a modern, ipari stílus jellemzi (burkolataira főként a nyers falfelületek: nyers beton, tégla, betonoszlopok, szabadon futó csövek jellemzők), a loftban használt anyagok elsősorban még a nyers betonon kívül, a fa, a fém és az üveg. Másik fontos jellemzője a meglepően hatalmas belmagasság, a hatalmas ablakok, és ezeknek köszönhetően a rendkívül napfényes, világos terek.

Hogyan néz ki a belső tér?

A nyitott tér ugyan zónákra van osztva, de jellemzően nem falakkal, hanem különböző bútorokkal. Falak nélkül különülnek el a különböző funkciójú (funkcionális )lakrészek. A lakás közösségi részei (nappali, konyha, étkező) egy osztatlan térben foglalnak helyet.

BONALDO 2008 VARENA 001b

Design bútorok és a loft?

A bútorozásnak illeszkednie kell a hatalmas térhez, így nyugodtan választhatunk nagy térigényű, méretes bútordarabokat. A loft stílusba tökéletesen illeszkednek a modern design bútorok, a letisztult formák, az egyszerű vonalvezetés, az ipari formák. Ebbe a stílusú enteriőrbe remekül illeszkednek a meglepő, érdekes formák is, a designer bútorgyárak, extravagáns formájú, egyedi bútorai.

Bonaldo inspirációk

Végül hadd mutassunk néhány gyönyörű design bútort az olasz Bonaldo gyár kínálatából, design kanapé, gyönyörű design franciaágy, vagy akár egy modern vonalvezetésű design étkezőasztal , mellyel bármilyen loft lakást berendezhetünk, a végeredmény egy modern hangulatú, egyedi luxus loft lakás lesz. Ha többet szeretne tudni a Bonaldo-ról, nézze meg gyártóinkat bemutató oldalunkat de kattintva!

 

Bonaldo: Big Table