Refin Ceramiche a fahatású kőporcelán burkolatról

refin-koporcelanburkolat-plant

A Refin Ceramiche 1962 óta van jelen a nemzetközi piacon kőporcelán (más néven GRES) burkolat széles választékával. A Refin a Gruppo Concorde része, amely világszinten vezető kerámia burkolatot gyártó cégcsoport. A Refin házon belül és kizárólag Olaszországban tervez és gyárt kőporcelán, gres burkolatot.

refin ceramiche deck fahatású kőporcelán

 

Az olasz Refin célja, olyan fahatású kőporcelánlapokat alkotni, amelyek nem egyszerűen reprodukciót, hanem inkább a természetes anyag újrafeldolgozását, vagy jobb esetben továbbfejlesztését jelentik. A Refin Ceramiche  folyamatosan arra törekszik, hogy túllépjen a „másolat” fogalmán: az eredmény a fahatású kőporcelán különféle kollekciói, amelyekben az anyag megújul és egyedi megjelenéssel is gazdagodik.

 

Refin Ceramiche Plant fahatású kőporcelán

 

A kőporcelán kemény, nem porózus, kompakt, magas műszaki színvonalon, optimális mechanikai és esztétikai jellemzőkkel rendelkező anyag. A kerámiagyártás technológiai újításai ma már lehetővé teszik olyan gres / kőporcelán lapok gyártását, amelyek hűen reprezentálják a természetben jelenlévő fa egyedi megjelenését, ötvözve ezt a kőporcelán által képviselt teljesítménnyel. Ez az eredmény tehát lehetővé teszi a kőporcelán padlólapok megvalósítását, és a beltéri és kültéri terekben egyaránt biztosítja azokat az esztétikai és érzékszervi jellemzőket, valamint a meleg és meghittség érzetét, amelyeket csak a valódi fa képes közvetíteni, még azokban a környezettípusokban is, amelyekben kétségkívül a kőanyag használata előnyösebb, mivel az strapabíróbb, ellenállóbb és könnyebben karbantartható, mint a természetes alternatívák.

A Refin fahatású kőporcelán lapok jellemzői:

A vízállóság és a foltállóság, valamint a kopással, ütődésekkel és törési stresszel szembeni ellenállás a fához hasonló kinézetű kőporcelán lapok fő előnyei, valamint az a tény, hogy tűzállóak és nem változnak, még akkor sem, ha a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek vannak kitéve, változatlanok maradnak az idő múlásával és az időjárás hatására.

Emellett a környezeti hatás szempontjából, mivel a kerámia inert anyag, amelyet a természetben könnyen megtalálható nyersanyagok felhasználásával állítanak elő, a Refin kőporcelán valóban környezetbarát választás.
A Refin Ceramiche fahatású kőporcelán kollekcióknak magas minőségi értékei és erős vizuális hatásai vannak.

 

Refin Ceramiche Baita fahatású kőporcelán burkolat

 

Egyes vonalakat az őket inspiráló esszenciák eredeti színskálája és esztétikai vonzereje jellemez, mint a kocsányos tölgy a Deck kollekcióban; mások különböző típusú betéteket vagy faméreteket idéznek meg újra.

Vannak olyan kollekciók is, amelyek az anyag számos változatát értelmezik a felhasználás és a kezelés módja szerint: a Larix esetében a lécek a természetes, frissen vágott vörösfenyőt reprodukálják, akár beltéri, légköri hatásoktól védett használat esetén, akár kültéren, amikor az árnyékos helyeken szürkévé válik, a napfénynek kitéve pedig megkopaszodik.

Refin Ceramiche Cortina fahatású kőporcelán burkolat

 

A padlóburkolatok az épületek alapvető részét képezik, meghatározzák a lakó- és kereskedelmi környezetek esztétikai stílusát.

A padlóburkolat kiválasztásakor a kívánt végeredménynek és az egyes terek berendezésének megfelelően kell dönteni, amelynek a lehető legnagyobb mértékben illeszkednie kell a kőporcelán lapokhoz, hogy egységes, harmonikus hatást érjünk el; ha egy felújítás során padlót cserélünk, vagy új padlót fektetünk le egy újonnan épített ingatlanban, hatalmas választék áll rendelkezésünkre, amely lehetővé teszi, hogy megteremtsük saját személyes stílusunkat.

 

Miért válassza a fa hatású kőporcelán burkolatot?

  • Vízálló
  • Erős kopásállóság
  • Erős ellenállás a karcolásokkal szemben
  • Ellenáll a vegyi anyagoknak
  • Nem veszi fel a foltokat
  • Hajlítási ellenállás
  • Idővel ellenálló
  • Ellenáll a hőhatásnak
  • Könnyen tisztítható
  • Hőálló
  • Fagyálló
  • Nem befolyásolják a savak/
  • Környezetbarát

 

Tekintse meg a Refin Ceramiche kőporcelán burkolat kínálatát!