Kőporcelán lapok – a burkolatok szuperhősei

Kőporcelán lapok - a burkolatok szuperhősei

A kőporcelán lap, más néven gres lap, egy olyan különleges burkolat, amely általában mészkőből, fehér agyagból, illetve egyéb összetevőkből készül, és számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Többek között hosszú ideig marad tartósan kiváló állapotban és könnyen illeszthető a különböző belsőépítészeti stílusokhoz.

BLENDED KŐHATÁSÚ KŐPORCELÁN BURKOLAT

A kőporcelán lapok extrém sokoldalúsága

A kőporcelán lapok ma már rendkívül népszerűek a lakberendezők és az építőipari szakemberek körében. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a rendezett és az ízlésnek megfelelő környezet harmóniát áraszt, nyugalommal tölt el. Egy épületben vagy egy lakótérben fogadó összkép meghatározza, miként fogjuk érezni magunkat a négy fal között.

A lakberendezés, a lakás belső design-ja bizony, hatással van a hangulatunkra, ezért az igényes terek megvalósítása valóban szerepet játszik a komfortérzet növelésében.
Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen anyagokat és színeket választunk és azok hogyan illenek valóban harmonikusan egymáshoz  – főleg, amikor a falak és a padló kialakítása kerül sorra.

A kőporcelán lapot kiváló tulajdonságai miatt rengetegen ajánlják és használják padlóburkolatok, falburkolatok és egyéb felületek burkolására. Rendkívül kemények és ellenállóak, nem karcolódnak, nem repednek, nem rozsdásodnak, nem színeződnek át, így hosszú ideig megőrzik eredeti színüket és formájukat.

Kitűnően alkalmazhatók a konyhai munkalapokhoz is, nem csak burkoláshoz. De a fürdőszobában és olyan helyiségekben is remekül használhatóak, ahol a tisztaság és a könnyű tisztíthatóság fontos szempont. Kevésbé törékenyek, mint más lapok, jól ellenállnak a hőnek is, akár a tűzhely közelében is bátran használhatók.

Emellett esztétikusak, rendkívül mutatósak, finoman strukturáltak, így könnyen illeszthetők a különböző lakberendezési stílusokhoz.

Út a csúcskategóriás lakberendezés felé

Új házak építésénél és felújítás alkalmával is egyre többször kerül szóba a kőporcelán lap használata, és ez a luxus jóleső érzését csempészi be bármilyen helyiségbe. A márvány és a természetes kőre emlékeztető porcelán az egyik legnépszerűbb trend a 2020-as években.

kőporcelán lapok, gres lapok. Rendkívül tartós, esztétikus burkolatok bel- és kültérre

Használata elegáns, magas színvonalú és tiszta megjelenést biztosít, bármilyen belső, és külső helyiségben is. Előnyei messze felülmúlják a sokak szemében legkiválóbb márvány tulajdonságait, hiszen az egy porózusabb anyag, ezért könnyebben felszívja a foltokat, a baktériumokat, gyengébb a kopással szemben, és kevésbé higiénikus.

A kőporcelán ellenáll a víznek és a napsütésnek, ideális megoldás olyan felület burkolatokhoz, amelyekhez más anyagok nem alkalmasak. Az úszómedencék és a teraszok esetében például a legelőnyösebb megoldás. Szervetlen, áthatolhatatlan és vízálló tulajdonságainak köszönhetően a vírusok nem képesek túlélni a porcelán felületen.

Egyik legfontosabb jellemzőjük, hogy ún. vízfelvételük 0,5 % alatt van. Ez a legalacsonyabb a kerámia burkolólapok között. Tehát a gres lap kiváló minőségét a más burkolatoktól alapsan eltérő gyártási technológiának köszönheti.

Ez biztosítja aztán, hogy a lapoknak kiemelkedően jó a kopásállóságuk, rendkívül alacsony a porozitásuk és ezáltal kiváló a fagyállóságuk.

A kőporcelánt funkcionalitása és megjelenése ma már a csúcsminőségű burkolatok közé emelte. Napjainkban úgy hivatkoznak rá, mint az egyik, ha nem a legjobb anyagválasztásra, amelyet minden építészeti projektekbe érdemes beépíteni.

Kőporcelán falburkolat – a letisztult elegancia

Ez a falburkolat tökéletesen illik egy olyan lakásba, ahol az ízlés a finom elegancia felé hajlik, és ahol a tulajdonosok szeretik és igénylik a rendet, a tisztaságot. A kőporcelán falburkolatok legtöbbször fehér vagy világos színűek, de ettől eltérően, számos színben és mintában is elérhetők.

Azért is ilyen népszerűek, mert jól kombinálhatók más burkolatokkal, és könnyen beépíthetők minden stílusú épületbe. Abszolút ízléses választás a modern konyhákhoz, fürdőszobákhoz, valamint egy elegáns nappali és hálószoba padlójához is. Használatával kialakítható, hogy ugyanolyan legyen a fal, mint a padló – ennek valóban egészen egyedi látványa van.

Kőporcelán falburkolat - a letisztult elegancia

A sokarcú burkolat legnépszerűbb típusai

  • Fa hatású kőporcelán burkolat: meleg színárnyalatai természetes és otthonos hangulatot teremtenek a fák erezetének és mintázatának realisztikus imitálásával
  • Fém hatású kőporcelán burkolat: erőt idéző, fényhatásokban gazdag textúráinak köszönhetően az elegancia megtestesítője
  • Beton hatású kőporcelán burkolat: a minimalista otthonok kedvelt eleme, egységes megjelenésével diszkréten emeli ki a bútorzatot és kiegészítőit
  • Kő hatású kőporcelán burkolat: a valódi kő illúzióját kölcsönző díszlap a szigorúan ízléses terek megalkotója
  • Márvány hatású kőporcelán burkolat: a különlegesen ízléses csillogással minden felületen szemet gyönyörködtető látványt nyújt

A különleges és időtálló padlóburkolat

Természetesen nemcsak a falakon, a padlón is igazán exkluzív hatást érhetünk el a kőporcelán technológia segítségével, hiszen a természetes kőhatású burkolat megjelenéséhez hasonló, részletgazdag kialakítással rendelkezik. Azon túl, hogy nagyon mutatós megjelenést kölcsönöz, ellenállóképessége itt is megmutatkozik. Csúszásmentes, nem szívja magába a nedvességet, a páratartalmat sem növeli, ami igazán előnyös kültéri használata során.

A különleges és időtálló padlóburkolat

 A kőporcelán burkolat legszuperebb tulajdonságai

  1. Nagyon kemény és ellenálló a sérülésekkel szemben, színtartó, nem kopik, így hosszú távon is megőrzi eredeti állapotát.
  2. Általában nagyon nagy méretekben készül, könnyen lehet vele burkolni nagy területeket, továbbá számos formában is elérhető, így bátran illeszthető bármilyen térbe.
  3. Nem csúszós, ezáltal biztonságos, emellett könnyen tisztítható, kevesebb takarítási munkával jár burkolása után is.
  4. Vízállósága szinte felülmúlhatatlan, mivel a lapokat magas hőmérsékleten készítik, ami elpusztítja a benne lévő anyagokat, ezért nem kerül víz a lap belsejébe. Speciális vízálló anyagokkal kezelik, amelyek tovább növelik a lapok vízállóságát..
  5. Környezetbarát összetevőket alkalmaznak előállítása során, ami alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást eredményez. A felhasznált összetevők jelentős része újrahasznosítható, ami tovább csökkenti az újrahasznosítással járó negatív hatásokat. Környezetkímélő megoldás azok számára, akik környezettudatos életmódot szeretnének folytatni.

Design, funkcionalitás és fenntarthatóság

A kőhatású porcelán lapok használata az egyik legsokoldalúbb és legelőnyösebb megoldás bármilyen burkolati igény kielégítésére. A környezetbarát technológiával készült, a kifinomult környezet megteremtésének hősei rendkívüli eleganciával reprodukálják és értelmezik újra a természet texturális árnyalatait, innovatív színpalettákat kínálva számtalan kombinációs lehetőséggel.

Válassza a kiváló megjelenés és a maximális felületvédelmet!
Élje át az egyedülálló kőporcelán burkolat varázsát, alkossa saját kedvére a teret!