A.I. szék

Gyártó: Kartell
PDF letöltés

Kartell és Philippe Starck: A.I. szék

A természetes intelligencia születése

Az A.I. szék sorozat a mesterséges intelligencia és az emberi intelligencia együttműködésének gyümölcse, amelyet Starck „természetes intelligenciának” nevezett. Ez a mesterséges intelligencia válasza az alkotótól, Philippe Starcktól és a Kartell cégtől kapott észrevételekre.

Konkrétan az A.I. koncepciójában, a szék, a kreatív gondolkodás és a mesterséges intelligencia egyesült.

A generatív tervezés olyan tervezési feltárási technológia, amely lehetővé teszi a tervezők és mérnökök számára, hogy megadják tervezési céljaikat, valamint olyan paramétereket, mint az anyagok, a gyártási módszerek és a költségkorlátok. A szoftver ezután feltárja a megoldás összes lehetséges permutációját, és gyorsan generál tervezési alternatívákat. Minden iterációból teszteli és megtanulja, hogy mi működik és mi nem.

„Egymás megismerése során Starck a tervezési szándékról tanította a rendszert, míg az A.I. a lehető legtöbbet próbált tanulni, hogy a lehető legsegítőkészebb legyen. Ahogy a kettő közötti kapcsolat kiforrott, a rendszer egy sokkal fontosabb, erősebb együttműködő partnerré vált, és elkezdte előre látni Starck preferenciáit és azt, ahogyan szeret dolgozni.” Mark Davis, az Autodesk jövőtervezési részlegének vezető igazgatója.

A Starck által használt szoftverprototípus olyan képességeket tartalmaz, amelyeket az Autodesk Research csapata még inkubál, például az élvonalbeli, mesterséges intelligenciával támogatott tervezési technikákat. Ez a projekt volt az első alkalom, hogy a fröccsöntést gyártási korlátként jelölték meg az Autodesk generatív tervezési technológiájában.

„Amikor Philippe eljött hozzám az ötletével és az Autodeskkel együttműködésben végzett munkája eredményeivel, azonnal elfogadtam a kihívást, hogy elindítsam a projekt ipari gyártását.” Claudio Luti, a Kartell vezérigazgatója

Az A.I. szék Starck, a Kartell és az Autodesk közötti projekt és együttműködés az ipari formatervezés világának csúcsát jelenti, és a generatív tervezéssel valaha elért egyik legkreatívabb eredményt mutatja.

Ráadásként az A.I szék 100%-ban újrahasznosított anyagból készül.

A Kartell először használ 100%-ban újrahasznosított anyagot az A.I. gyártása során. szék. A tiszta ipari hulladékok újrafelhasználásával és nyersanyaggá alakításával a környezetet tiszteletben tartó és óvó eljárás alkalmazása, a termék esztétikai minőségének és szerkezeti követelményeinek garantálása, valamint az előállításához szükséges károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Ismerje meg a Desidea világát!

Önt is érdekli a belsőépítészet, a design lakberendezés? Ha szeretne mindig naprakész lenni a legújabb bútor trendekben, megismerni a legjobb designbútorokat és lámpákat, az innovációkat, és nem szeretne lemaradni újdonságainkról, híreinkről, akcióinkról, iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!