Díjnyertes kőporcelán burkolat 60 éves születésnapra

EMILCERAMICA_Sixty_agyaghatasu-koporcelan1

A Sixty egy ünnepi kollekció, az Emil Group / Emlceramic alapításának (1961) 60. évfordulójára. A Sixty kőporcelán burkolat kollekció félretesz minden díszítőelemet, ehelyett inkább egy tiszta anyagból álló felületet hoz létre. A burkolat megalkotását a puszta föld inspirálta.

 

A Sixty kőporcelán burkolat kollekcióval az Emilgroup visszatér a cég eredetéhez és a legalapvetőbb nyersanyaghoz, az agyaghoz, és azt egy kifinomult, elegáns kollekcióban fejezi ki.

A Sixty a csupasz, nyers, ősi földre összpontosít, amelynek természetét az egyszerű, erős formák, a színek és a felületek által a fény hatására megmutatkozó karakter fejezi ki – ezek az Emilceramica elmúlt hatvan év munkájának központi összetevői. A Sixty olyan felületeket mutat be, amelyek magából az anyagból származó eredeti hatásokkal gazdagodnak, felerősített tapintási dimenzióval: új esztétika, egy kortárs kollekcióban, amely gazdag kompozíciós inspirációkkal és lehetőségekkel rendelkezik.

 

 

A kollekcióban két változat közül lehet választani: a Fondo (sima) változat: természetes grafikai mintázattal és a SilkTech technológiának köszönhetően puha, selymes tapintású és kiváló csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkező felület, valamint a: Timbro (bélyegzett) változat, amely a bélyegzett dombormintázat hatását kelti, ami az eredeti, kreatív dekoratív kombinációk kulcsa.

A hat kifejlesztett szín egy-egy évtizedet ölel fel 1961-től kezdődően.

1961:

Fango/ agyag: A hatvanas évekbe repít vissza bennünket a sűrített, meghitt, burokba záró légköreivel. Fango, amely nagyszerű könnyedséggel kombinálja a Sabbia (homok) és az Antracite árnyalatait. Stílusosan, A Sixty egy teljes és sokoldalú kollekció.

1971:

Cielo /égkék: Klasszikus hetvenes évekbeli minták inspirálják a Cielót. Babakék árnyalatával, amely kifinomult belső teret hoz létre a Sabbia és Fango meleg, földes árnyalataival kombinálva. A javasolt hatszögletű és téglából készült csempék a lehető legnagyobb szabadsággal kombinálhatók.

1981:

Salvia / zsálya
Széles körben használták a nyolcvanas években eklektikus és felkavaró, a Salvia ízlésesen kombinálható az antracit színű betétekkel.

1991:

Talco /por: Egyértelmű tisztelgés a szabad és könnyed, életvidám, szórakoztató kilencvenes évek minimalizmusa előtt, A hibrid fehér terek, a Talco elegáns színével kombinálva, harmonikussá teszik az enteriőrt.

A szín mellett a méretek és a felületek is kulcsfontosságú elemei a kollekciónak.

2001:

Antracit: Elegáns és intenzív, az Antracit kiemeli a a szürke intimitását, a minimalizmus ikonikus színét,
amely az ezredfordulót uralja, miközben ugyanakkor új és kifinomult színekhez is alkalmazkodik.
Tökéletesen kombinálható, például a Fangóval vagy a Salviával.

2011:

Cenere / hamu: Az évtized eklektikussága, amely épp csak elkezdődött megsokszorozza a stilisztikai utalásokat. A Cenere semleges, világos szürke színe, a Sabbia bézs tónusaival kombinálva egy visszafogott, begubózó hatást kelt,
kényelmes jelleget kölcsönöz.

2021:

Sabbia / homok: A közeljövőben olyan tereket fogunk kialakítani, amelyek egyre nyitottabbak és ahol jobban érezhetjük magunkat, mint a többi térben. A Sabbia pontosan ezt a reményt fejezi ki nyugodt eleganciával. A  számtalan lehetséges színkombinációnak köszönhetően, a Sixty technikailag és esztétikailag is hibátlan kivitelezési
megoldásokat kínál bármilyen méretű térben.

Az Emilceramica által készített Sixty az Archiproducts Design Awards 2021 győztese.
A burkolatot a Finishes kategóriában jelölték, avantgárd megközelítéséért és formatervezéséért kapta a díjat.

 

Tekintse meg a Sixty kőporcelán burkolat kollekciójának termékoldalát!