Legjobb választás a kertbe, teraszra, kültérre is: a kőporcelán burkolat!

a12

Akárcsak a belső terek esetében, a kültéri használatra szánt kőporcelán burkolat tartós, megfelelő választás e terek burkolására.

Nyáron, sőt már tavasszal is, senki sem akar a házban maradni: minden kényelem ellenére, amit otthonunk kínál, a szabad levegő hívása ellenállhatatlan, különösen, ha van egy kis szabadtér, például egy erkély, egy nagy terasz vagy egy kert. Bármennyire is vonzó már önmagában is, a kültéri tér kinézetének és kényelmének javára válhat a jól megtervezett elrendezés és az intelligens, személyes ízlésünknek megfelelő berendezés. Akárcsak a belső terek esetében, a kültéri használatra szánt kőporcelán burkolat tartós, megfelelő választás e terek burkolására.

A kültéri kőporcelán burkolatoknak, a beltéri kerámiához hasonlóan, rendkívül változatos a hatásainak (fa, kő, beton) választéka.

 

 

A kültéri felhasználásra rendelkezésre álló árnyalatok választéka nem kevésbé változatos és sokoldalú, mint a beltéri használatra szántaké, és ugyanez vonatkozik a dekorációs hatásokra is: az Emilgroup valamennyi kollekciója széles választékot biztosít, ami a választott anyag megjelenésétől függetlenül biztosítja a kombinálás szabadságát: legyen az fa, kő (márvány vagy nyers kő) vagy beton, a várható eredmény ízléses, elegáns, és hihetetlen ellenálló képességgel rendelkezik.

Vegyük például a Landscape by EmilCeramica terméket:

 

kőhatású porcelán, amelyet az olasz tájakra jellemző mészkő jellegzetességei ihlettek. A négy elérhető szín (Avorio, Sabbia, Cenere és Antracite) az innovatív SilkTech technológiát tartalmazza, amely növeli a kőporcelán súrlódási együtthatóját, és így csúszásgátló, selymes felületet biztosít. Ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációja nagyobb biztonságot nyújt, ha ezt a kollekciót választjuk például teraszok vagy utak burkolására, amelyek ki vannak téve a változó időjárási körülményeknek.

 

A kültéri kőporcelán burkolat előnyei:

  • 1. Gyors tisztítás

A kültéri kőporcelán lapok kényelmesen, könnyen tisztíthatók. A beltéri használatra kifejlesztett kőporcelán padlóburkolatokhoz hasonlóan megfelelnek a magas minőségi előírásoknak a fertőtlenítés tekintetében: a kültéri burkolólapok önmagukban is antimikrobiálisak, még nagy igénybevétel esetén is, csak alapvető ápolást igényelnek. Nem is beszélve a megengedett változatos felhasználási lehetőségekről, ugyanolyan kiváló teljesítmények mellett: akár medence peremét csempézi, akár erkélyburkolatnak használjuk, akár szabadtéri étkezőfelületeket burkol, a lapok ugyanolyan gyorsan és ugyanolyan mélyreható hatékonysággal tisztíthatók.

 

Képzeljük el, hogy fával burkoljuk le a teraszt! Egyből el is vetjük az ötletet, ugye? A fa az ilyen időjárásnak kitett helyeken idővel elrohadna, és lehetővé tenné a penészesedés kialakulását. A Woodtouch by Ergon sorozat könnyedén leküzdi a fa természetes anyagának kritikus nehézségeit, miközben pontosan reprodukálja annak esztétikai hatásait. Természetesen biztosítva a kőporcelán burkolatra jellemző összes kiváló műszaki jellemzőt: strapabíró deszkalapok a Sbiancato, Paglia, Miele, Corda és Fumo színekben, a nagyméretű 60×120-as méretben is kapható, a karcolt vonalakból álló W-Cage dekorral, és olyan különleges műszaki részletekkel, mint a kifejezetten kültéri használatra kifejlesztett Tecnica felület, amely jobb csúszásgátlást biztosít.

 

          2. Könnyen ápolható

A kültéri használatra szánt Emilgroup burkolat esetében nem kell aggódni: ellenállnak a fizikai és mechanikai igénybevételeknek, a gyors hőmérséklet-változásoknak és a kivételesen nagy terheléseknek. A hosszú élettartam garantálásához és ahhoz, hogy a burkolat még hosszú idő elteltével is olyan szép legyen, mint az első lerakásakor, csupán rutinszerű ápolásra van szükség, amely semmilyen különleges igényt nem támaszt, így a felhasználó nyugodt lehet. A kertben nem lenne könnyű tisztán és sértetlenül tartani a burkolatot, ha például a fűben futó utakhoz vagy a medence melletti burkolatokhoz használnánk: néhány évvel a telepítés után a rutinszerű tisztítás már nem lenne hatékony, és fennállna a veszélye, hogy megkarcolja az anyagot, törékennyé teszi, vagy maradandó foltokat vagy nyomokat hagy; a klór pedig tompa foltokat okozna. A Chateau by Emilceramica kollekcióval ezek a problémák megoldhatók egy nagyon vonzó kültéri burkolat létrehozásával kőhatású kőedényből, a Beige, Gris, Blanc vagy Black színek időtlen szépségével, természetes vagy félig polírozott felülettel és 80×80-as moduláris méretben, a szokásos 20 mm-es vastagsággal. Egy egyszerű rendszeres tisztítás elegendő ahhoz, hogy ezeket a kőporcelán lapokat  optimális állapotba hozza, a foltosodás veszélye nélkül, még akkor is, ha a felszálló nedvesség vagy a vízzel való közvetlen érintkezés lehetővé teszi a moha elszaporodását.

 

 

           3. Könnyű telepítés

 

Ahogyan az otthoni megoldások problémamentes telepítést kínálnak, a kültéri használatra szánt csempéket is pontosan ugyanilyen kényelemmel tervezték: szárazon, fűre, homokra és kavicsra könnyen telepíthetők, és ragaszthatók betonra is a kocsibeállóhoz, vagy akár nagy forgalmú kereskedelmi vagy közterületi kültéri környezetekben.

Ez minden bizonnyal igaz az Ego by Provenza kollekcióra is, amelyet egy ősi mexikói kő ihletett, amelyet az idő múlása edzett, és amelynek felülete a gránit és a mészkő keverékét hangsúlyozza. Kültéri használatra a 60×120-as méret Sabbia és Grigio színekben kapható. A Woodtouch kollekcióhoz hasonlóan a Tecnica variánssal kiegészítve: csúszásgátló felület, amely még jobb teljesítményt és biztonságot biztosít. Ugyanaz a könnyű beépíthetőség akkor is megmarad, ha a lapokat nem a szokásos burkolásra használják: a munkafelületek és a függőleges burkolatok mindenféle nehézséget vagy akadályt sértetlenül leküzdenek, és így nagy választási szabadságot biztosítanak.

 

Válogasson kültéri burkolataink közül! 

Ha nem találja az Önnek megfelelőt, kérjük keresse kollégáinkat, a honlapra felöltött termékek nem fedik teljes kínálatunkat, a feltöltés folyamatos.