Alberta és Gurian fotelek – design bútorok

Alberta és Gurian fotelek - design székek

A lakberendezés fontos eleme a szék, fotel. Lehet klasszikus kialakítású, modern, esetleg meghökkentő. Kényelmes, mutatós, süppedő. Kisebb méretű, vagy terjedelmesebb.

Meghatározó jelentőségűek, az már biztos. És persze, lehet a fotel szemkápráztatóan gyönyörű ülőalkalmatosság is. A design, az emberi, tervezői zsenialitás, kretivitás itt is megjelenik.

Néhány, egész különleges darabot szeretnénk megmutatni jelen cikkünkben.

A lakás ékét a fotelek adják, aminél fontos szempont a design és stílus mellett a kényelem.

Honlapunkon számos fotel között nézelődhet, bemutatótermünkben pedig ki is próbálhatja őket. Ez javasoljuk is, hiszen ezeket a foteleket élőben kell kipróbálni, beleülni, megtapintani. Hihetetlen, de a fotelek esetében is van – első látásra szerelem! 🙂

Cikkünkben pedig az Alberta és Gurian fotelekből hoztunk egy kis ízelítőt!

Alberta gyártó fotelei

Az Alberta gyárát 1978-ban alapították, Olaszország északkeleti részén. Azon a területen, amelyet a helyi emberek természetes kreativitására és a velencei művészet évszázados szellemére épülő hagyomány ihletett. A cég időtálló klasszikus vagy modern stílusú kanapékat és foteleket, valamint exkluzív belsőépítészeti darabokat gyárt, mindezt rendkívül jó minőségű anyagokból.

GOSSIP – FOTEL

Egy igazán különleges darabról beszélünk, amiről valóban megéri „pletykálni”!

Egyedi kialakításának köszönhetően, egy visszafogottabb színben is feltűnést keltő példány, mivel a háromszögeket kialakító bevarrásokkal külseje gyémánthatást kelt.

Modern fotel bőséges párnázattal, ahol az ülés és a háttámla aránya és egyensúlya titokzatosan, egyúttal lenyűgöző stílust teremt. A párnázás különleges gyártása az origami keleti kultúráját idézi, ahol a végső, egyszerűnek tűnő forma egy rendkívül összetett és kifinomult formát emel ki. munkamódszer.Kényelmet nyújt egy nagyon eredeti fotelnek, egy kötetlen és kortárs darab, határozott és merész színekkel. Tökéletes egyesülés az Alberta hétköznapi dizájn és a kifinomult, kortárs felületek között.

Színekben Ön dönti el, milyet szeretne otthonába, a színskála széles választékából válogathat. Az egyszerű fehér-fekete színektől kezdve az erőteljesebb lila és kék változatokig bármiben kérhető!

Alberta GOSSIP – FOTEL - desidea.hu

EVOLUTION – RELAX FOTEL

Evolution fotel: a kényelem fejlődése. Ilyen is van igen. Az Evolution fotel a kényelem és a rugalmasság új szintjét hozza bármely helyiségbe. Az elegáns keret folyékony formájú, amely pihenésre csábít. Úgy lett kialakítva, hogy a szerkezete magas szintű sokoldalúságot garantál, így tökéletes ülőhely az olvasáshoz és a pihenéshez. A dönthető háttámlának, az állítható fejtámlának és a visszatérési memóriával rendelkező forgatható mechanizmusnak köszönhetően a széket függőleges helyzetből hátradöntheti, így a háttámla tökéletes pozícióba kerül a pihenéshez. A bőr huzat és az elegáns furnérozott rétegelt lemez külső szerkezete egyedi, kortárs dizájn az Evolution fotelhez.

A bőr huzat (ami fekete, hófehér és törtfehér vagy bézs színben is választható) és az elegáns furnérozott vagy lakkozott rétegelt lemez külső szerkezete egyedi, kortárs dizájnt kölcsönöz az Evolution karosszéknek!

Alberta és Gurian fotelek - design székek

JAMMIN LARGE – FOTEL

Puha és „körülölelő” igazi nappali fotel, ami kiváló arra, hogy egy fárasztó nap után csak belesüppedjen. Letisztult stílusának és időtlen vonalvezetésének köszönhetően beilleszthető modern vagy klasszikus környezetbe.

A Jammin fotel egyaránt kapható formázott háttámlával, illetve nagyobb változatban, hogy még jobban körülölelő hatást keltsen, ami Alberta folyamatos kényelmi törekvéseinek kifejezése.

SZÖVET ÉS BŐR BURKOLATTAL IS RENDELHETŐ.

Tartószerkezet: többrétegű, tömör fa.
Bélés: Poliuretán hab hátlapja (sűrűség 21 kg/mc). Libatoll ülőke poliuretán hab betéttel (sűrűség 40 kg/mc).
Talp: fém (francia bronz vagy tompább fémes kivitelben).

A fotel szövet és bőr kárpitozással is kérhető, illetve bemutatótermünkben is megtekinthető!

JAMMIN LARGE – FOTEL - desidea.hu

FENDER S – FOTEL

Egy kényelmes és különleges fotelre vágyik, ami önmagában dekorálja is a helyiséget?

Ennek a kollekciónak az ülésen, az ergonómián és a kényelemen túl egy olyan részletben rejlik a varázsa, amely kiegészítővé alakítja át, így válik szerves részévé akár egy már teljesen kész szobának is!

Az olasz gyártó Fender Alberta Salotti széke. Fém lábakkal ellátott forgószékek modelljét mutatja be. A karfa nélküli modell magas háttámlával. A kárpit kiváló minőségű, rózsaszín tónusú textil. Tökéletes megoldás a modern iroda belső tereinek kiegészítésére.

A karfa helyének hiánya egy kényelmes támaszt ad a fotel dinamikusabb és kötetlenebb használatához.

A Fender fotel karcsú és harmonikus sziluettjével dekorálja a teret. Rendelhető forgatható talppal vagy a szerkezethez illesztett elegáns lábakkal, különböző kivitelezéssel.

Fő szerkezete: tömör fa.
Kárpit: különböző sűrűségű poliuretán habból (65-75 Kg/mc).
Felfüggesztések: polipropilén és gumi rugalmas hevederek.
Fix változat: fém lábak (kidolgozási lehetőségek: French Bronze vagy Gun Metal).
Forgatható változat: fém talp (kidolgozási lehetőségek: francia bronz vagy fém).

Fender Alberta Salotti - design fotel - desidea.hu

CECILE – FOTEL

A kényelmes és tágas Cecile fotel fa karfákkal rendelkezik, amelyek tekintélyt és magabiztosságot kölcsönöz ennek a darabnak, ahol a formalitás kellemes kontrasztban ötvöződik a kárpit páratlan puhaságával.

A fa lábakkal kombinált fémkeret extra előkelőséget sugároz!

A Cecile választható szövettel vagy bőrrel kárpitozott karosszék, fém és fa szerkezettel. Egyedi stílust garantál a tiszta és kompromisszum mentes anyagok kombinációjának köszönhetően.

Az Olaszországban készült design ülőbútor, Roberto Tapinassi és Maurizio Manzoni, a Studio Memo építészei által tervezett Cecile fotel klasszikus, szinte már áramvonalas megjelenésű, amely olasz eleganciát sugároz. A széles, mély ülés és háttámla Calafee ardesia szövettel, finom mintával kárpitozott, a karok pedig natúr Canaletto dióból készültek. A francia bronz fém váza kiegészíti a szék fekete és barna árnyalatait. A habszivacs és libatoll párnázás kombinációja az ülésben és a háttámlában rendkívül kényelmes érzést kölcsönöz Cecile-nek.

CECILE – FOTEL - design butor - desidea.hu

Gurian gyártó fotelei

OASIS PIHENŐFOTEL

A természet nyelvének lenyűgöző kutatása jegyében, ez a fotel egy nagy alkotóerővel rendelkező szerző műalkotása. Ki ne látná meg a természet egyik legszebb eleme, falevél formát, annak teljes szépségében! Modern, eredeti, és egyben kifinomult eleme lesz a lakásnak!

Időtlen stílus gyöngyszemek, különleges kivitelezéssel, ami amellett, hogy kényelmes – ami elég fontos egy pihenőfotel esetében -, még az otthonunkban is becsempészi a természetet, hogy közelebb érezhessük magunkat hozzá!

A technológiáról: Szerkezeti merev poliuretán keret. Nagy, különböző sűrűségű, nem deformáló poliuretán hab párnázás. Lakkozott acél alap.

Gurian gyártó fotelei OASIS PIHENŐFOTEL

DADA FOTEL

A Dada fotel tökéletes kiegészítője a modern stílusú tereknek. Kényelmes kialakítása pihenésre, olvasásra, munka utáni lazításra lett kitalálva!

Egyedi stílusa kialakításában és szerkezetében rejlik, amit más terméknél nem talál meg!

A hagyományos capitonné technika modern ízt kap, krómozott fém forgótalppal.

  • Bélés: különböző sűrűségű, nem deformáló poliuretán hab.
  • Szerkezet: többrétegű fa és tömör bükkfa keret. Teljesen fedett és polipropilénnel megerősített elasztikus hevedertámasz.
  • Kárpit: bőr.
  • Lábak: forgatható talp krómozott acélból.

Jöjjön el bemutatótermünkbe, és próbálja ki a fotelt személyesen, hogy kényelméről maga is megbizonyosodjon!

Gurian dada fotel, design bútor - desidea.hu

HARPER FOTEL

Krómozott acélszerkezet és kényelmes ülés a vitathatatlan elegancia jegyében.

Fogadja vendégeit Harper fotellel, ami stílusos és tekintélyt sugárzó megjelenésével magára vonja a figyelmet!

A GURIAN 1965 óta folytatja a minőség és a funkcionalitás kutatását, nyitott szemmel a piac változásaira. Az állandó növekedést produkáló fejlődés a dizájnra nagy figyelmet fordítva kínál megújulást, sikeresen értelmezve a kortárs életstílusokat. Erről árulkodik a Harper fotel elkészítése is!

  • Bélés: különböző sűrűségű, nem deformáló poliuretán hab.
  • Szerkezet: krómozott acél, bükk és többrétegű fa. Összeszőtt elasztikus hevederrel, teljesen fedett és polipropilénnel megerősítve.
  • Kárpit: bőr. 
  • Lábak: krómozott acél.

HARPER FOTEL

SOFIA FOTEL

Formájában szokatlan és eklektikus, a kifinomult és szakértő design kifejezése. Arányainak lágy kanyarulata kényelmessé és szorosan illeszkedővé teszi.

Mintha csak egy vezetőre várna, aki méltó módon tudja hasznát venni! Dolgozószobába kiváló darab lehet, ahol kényelmes körülmények között várhatja ügyfeleit a megbeszélésekre.

  • Bélés: különböző sűrűségű, nem deformáló poliuretán hab.
  • Szerkezet: keret különböző fafajtákból és tartó elasztikus hevederekkel, teljesen fedett és polipropilénnel megerősítve.
  • Kárpit: bőr. 
  • Lábak: krómozott acél.

SOFIA FOTEL

BRITTE FOTEL

Az egyszerű elegancia tökéletes képviselete mutatkozik meg a Britte fotel stílusjegyeiben!

Egy egyszerű ötletből,  emlékezetből született design, kortárs stílusjegyekkel. Meghökkentő, egyszerű, célszerű, és kényelmes! 

Kellő támaszt nyújt a hátnak és deréknak a kényelmes üldögéléshez, akár bőr vagy szövet kivitelezésben. A színeket anyagmintáink segítségével kiválaszthatja, és különböző színvilágot is megjeleníthet lakásában több, eltérő megjelenésű Britte fotel beszerzésével!

BRITTE FOTEL

 

Nagyon köszönöm, és örülök, hogy elolvasta írásunkat ezekről különleges, nem hétköznapi fotelekről.