Vigyünk fényt a „természetes” sötétségbe!

Kültéri fények, design - desidea.hu

Nekünk, embereknek közös tulajdonságunk, hogy nem szeretünk vaksötétben lenni, csak ha alszunk. Ezt minden módon igyekszünk elkerülni, ezért hoztunk létre számos világítási eszközt, amivel elűzhetjük a sötétséget, de akár már a szürkületet is.

Kezdve a tűzzel, ami egykor egyetlen fényforrásnak számított az éjszakai feketeségben, mára már eljutottunk az okostelefonokig, ami folyamatosan világít, ha csak hozzá érünk, lépten-nyomon kivilágítani az utunkat, amit rengeteg féle módon meg is tehetünk!

A házban már megszokott, hogy mindig világos lehet, amikor akarjuk, na de mi a helyzet a kerttel és az udvarral? Ezeknek is inkább a hátsó részével, ahova már nem ér el a lakásban felkapcsolt villanyok kiszűrődő fénye?

Előző cikkünkben már szó volt arról, hogyan tudjuk szebbé és kényelmesebbé varázsolni kinti területeinket kerti bútorok segítségével, most pedig nézzük, milyen világítási megoldásokat tudunk ajánlani!

Kültéri állólámpák

Annyi féle és fajta kültéri állólámpával találkozhatunk, mint égen a csillag! Ez a legtágabb kategória, ahol csak a képzelet szabhat határt terveinknek, illetve a saját ízlésünk és a kert stílusa, ami már kialakításra került.

Dobja fel a hangulatot némi fényáradattal, hogy a sötét éjszakában se történjen baleset borozás közben, illetve jó, ha látjuk, mit csipegetünk éppen az asztalról!

kültéri világítás, design, desidea.hu

kültéri világítás, design, desidea.hu

Ha esetleg a ház a kert hátsó részében foglal helyet, amihez hosszabb út vezet, akkor érdemes ezt az útvonalat kivilágítani, hogy egy éjszakai hazatérés után se legyen gond a bejutással.

Ezt gyönyörű, több méretű gömb lámpákkal is megteheti, így nem csak hangulatos lesz a házhoz elsétálni, de esztétikailag is igazán modern kinézetet kölcsönöz az udvarnak.

Teraszon is kiváló világításként szolgál, a megjelenéséről nem is beszélve!

teraszvilágítás, stílusosan - desidea.hu

teraszvilágítás, stílusosan – desidea.hu

Esetleg szeret a szabadban olvasni?

Szemünknek nem tesz jót, ha sötétben olvasunk, már a szürkület sem kedvező a számára, de nem is kell a sötétedéssel versenyt futnunk!

Óriás kivitelezésű „asztali lámpánkkal” egyenesen a könyv oldalaira irányítható a világítás!

stílusos asztali lámpa, íróasztal, home office - desidea.hu

stílusos asztali lámpa, íróasztal, home office – desidea.hu

Minderre rengeteg lehetőséget talál weboldalunkon, illetve bemutatótermünkben is szemügyre tudja venni a készlet egy részét!

Felfüggesztett, kültéri lámpák

Gondoskodna a hangulatról? Egy remek égősorral vagy egy felfüggesztett, modern lámpával sosem lehet mellé lőni!

Minden helyszínhez más és más megvilágítás passzol, egy fákkal körbevett helyszínhez például pompásan mutat egy absztrakt kialakítású, esetleg színes égősor.

Viszont ha egy kevésbé zöld területről beszélünk, ahol szívesen fogadna vendégeket este is, esetleg egy vacsora erejéig, akkor kevésbé égősor jellegű, mégis felfüggesztett lámpákat is talál weboldalunkon, akár klasszikus, visszafogott, vagy modernebb kivitelezésben.

kültéri színes fények - desidea.hu

kültéri színes fények – desidea.hu

Kültéri süllyesztett lámpák

Vagy inkább elrejtené a fényforrást a kíváncsi szemek elől?

Erre is rengeteg megoldást tudunk kínálni!

Akár a medence szélénél van szüksége világításra, akár a bejárathoz vezető járdán szeretne eljutni a házig anélkül, hogy belerúgna a lámpába, a desidea.hu weboldalon széles választékból válogathat!

Kültéri süllyesztett lámpák

Kültéri süllyesztett lámpák