LODES 2022-es lámpaújdonságai

lodes-Volum-lampa

Az egyedi világítási megoldásokat, lámpákat kínáló,  korábban Studio Italia Design néven ismert Lodes 2020 júniusában – 70. évfordulója alkalmából – márkaújítást végzett, amely az új logó és márkaarculat bevezetésével ért véget. Most a 2022-es lámpa újdonságokat mutatjuk be.

Néhány szó a Lodesról

A Lodes a kortárs designt ötvözi a vállalat gyártási know-how-jával, és a Made in Italy magas minőséget képvisel. Egyedi stílusú lámpáik világszerte ismertek. A Lodes olyan fényforrások létrehozásával foglalkozik, amelyek a kortárs dizájnt és az innovatív technológiát a legmagasabb minőségű, a legjobb feldolgozási technikákkal lelkiismeretesen kifejlesztett anyagokkal ötvözik. Lámpáikra intelligens funkcionális megoldások, valamint kiemelkedő dekoratív elemek a függesztett lámpákhoz vagy falikarokhoz jellemzők.

2022-es lámpa újdonságok

 

1. IVY s IVY Cluster függesztett lámpa

A Lodes  IVY egy minimalista, geometrikus függesztett lámpa, amely egy kábelen lógó gyűrűből áll, amely egy méretre gyártott LED-modulnak ad áramot.

A tervezést a gyűrűk, különösen a jegygyűrűk is inspirálták, mint nyakláncokon lévő függők.

SZÍN: A kábel fekete színű, míg az öntött cinkötvözetből készült gyűrű háromféle kivitelben kapható: matt fekete, matt pezsgő és terra.

Az IVY egy hosszúkás és keskeny nyíláson keresztül szórja lefelé a fényt, amelyet úgy terveztek meg, hogy egyenletes, lekerekített fénysugarat terjesszen a metakrilát diffúzoron keresztül.

Két féle rögzítési megoldás választható:

  • IVY I egyetlen függőlámpa, amelynél egyetlen kábel tartja a gyűrűt, és amely önmagában vagy a Lodes Cluster  kompozíciójában is használható.

  • IVY V ezzel szemben új függesztési megoldás.  Ez a verzió még inkább hasonlít a nyakláncon függő gyűrűre. Az IVY V dupla kábellel rendelkezik, amely V alakot formál azáltal, hogy a kábelt a mennyezeten lévő áramforrástól a felhasználó által választott helyre akasztja. Az IVY V egy új “canopy”-t használ, mely egy központi lyukkal ellátott alapból áll, amelyről akár 6 vagy 12 kábel is lelóghat. Többféle V alakzatot hozhatunk létre, a “canopy”-tól kiindulva és a kábelt a helyiségben tetszőlegesen elhelyezve, egy kis fekete fémelemmel a mennyezethez rögzítve.

 

Tovább az IVY termékoldalra

Tovább az IVY Cluster termékoldalra

 

2. Lodes Flar asztali lámpa és állólámpa

A Lodes  Flar asztali és állólámpa elnevezées a francia “flamboiement”, azaz a lángolás vagy a fényrobbanás képzetét kelti. A Flar egyszerűségében is rendkívül hatásos állólámpa és asztali lámpa, amely nem marad észrevétlen.

 

A hagyományos viharlámpák által inspirált Flar asztali és állólámpában üvegcsövek védik a lángot, a Flar egy LED izzólámpát körülvevő, gömbölyded üvegárnyékkal rendelkezik, amely felnagyítja a fényforrást és nagyon lágy fényt szór, amelyet a színezett üveg megszűr, szinte mint egy kortárs gyertya.

A Flar asztali lámpa egy acél talapzatból áll, amely virágszerűen nyílik, és egy formázott, fújt üvegből készült árnyékolóhoz vezet. A precíz 3D lézervágott alap és a fúvott üvegbúra egyedisége közötti kontraszt fokozza a lámpa személyiségét.

 

A Flar lámpa két méretben kapható: Large, 62,5 cm magas, és Medium, 47 cm-es. A 3D lézervágott acél alap Terra és Champagne kivitelben kapható, míg a fújt üveg diffúzor két színben, Honey és Turquoise színben kapható. A tápkábel fekete színű, fényerőszabályzóval ellátott.

A Flar kollekció különböző felhasználási módokhoz illik, például alacsony konzolasztalon vagy kanapé mellett. A két méret együttesen lehetőséget kínál a méretaránnyal való játékra, hogy egyedi kompozíciót hozzunk létre.

 

Tovább a Flar állólámpa oldalára

Tovább a Flar asztali lámpa oldalára

 

3. Volum  és Volum Culster függesztett lámpa

A Lodes Volum függesztett lámpa kollekciója egy világítási archetípus újraértelmezése egy nemzetközi tervező- és építészstúdió szemszögéből. Ez egy olyan termék, amely a tér minden pontjáról azonos szintű funkcionalitást és esztétikát kínál, ugyanakkor az üvegkészítés művészetét ünnepli. A Volum függesztett lámpát úgy tervezték, hogy 360 fokos megvilágítással töltse be a teret, és minden irányban egyenletesen világít, nyugtató és koherens kisugárzást biztosítva.

 

A gömb alakú üveglámpák olasz hagyománya és az üvegfúvás művészete előtt tisztelegve, amely az üvegnek természetes módon tökéletlen formákat kölcsönöz, a Volumot négy különböző alakú és méretű egységként tervezték, amelyek önmagukban is megélnek, vagy intuitívan és harmonikusan kiegészítik egymást.

Zökkenőmentes és visszafogott, minden Volum gömbben a diffúzor és a keret egyetlen formaként jelenik meg. A kiváló tisztaság elérése érdekében az üveg felső részét úgy tervezték, hogy egy áttetsző metakrilát fedővel zárható legyen, amely “lezárja” a lámpát. Míg a fedél elrejti a diffúzorhoz és a kerethez rögzített fémrészt, amely a fényforrásnak ad otthont, az egyetlen szabadon álló elem kívülről egy kis nyílás, amely beengedi a kábelt, és segít egyensúlyba hozni a gömböt.

 

A Volum függesztett lámpát egy fényes fehér fényezés teszi teljessé, amely merész, mégis hagyományos, és a felületen megjelenő tükröződéseknek köszönhetően dekoratív hatást kelt. A fedeleket egy speciális metakriláttal öntötték, amely kikapcsolt és megvilágított állapotban szinte ugyanúgy viselkedik, mint az üveg.

A négy fúvott üveggömb átmérője 14, 22, 29 és 42 cm. A három kisebb lámpa egyetlen átlátszó, függő tápkábellel külön-külön is felakasztható, de akár egy „canopy’-ra is felakasztható, hogy egyedi kompozíciókat hozzon létre, ez a Cluster. A kábel átlátszó, hogy ne rontsa a kollekció formai tisztaságát.

 

Részletek a Volum termékoldalon

Részletek a Volum Cluster termékoldalon