Serpentine függesztett lámpa

Gyártó: MOOOI
PDF letöltés

A Moooi Serpentine függesztett lámpa a játékosság és a világítástervezés legjavát egyesíti. Sofia Lagerkvist és Anna Lindgren, a svéd Front designstúdió munkatársai egy papírdarabbal való játék során találták ki a Serpentine függesztett lámpa  ötletét; felfedezték, hogy milyen határokat szabhatnak a különböző formáknak, amelyeket felvehet.

Ki gondolta volna, hogy egy egyszerű papírdarab ennyi mindenre képes? Az Aha! pillanatot a Front számára a papír feszültségével való játék hozta el, felfedezve, hogy mitől lesz természetes a felület áramlása; anélkül, hogy elveszítené a folyamatos áramlást. Rájöttek, hogy a csavarás könnyebbé válik, ha S-alakot használnak. Több S-alak kombinálásával a forma egy kanyargós útnak tűnt. Az alakzat hajlításával kúpok vagy hullámok jöttek létre. A lehetőségek végtelennek tűntek.

A Serpentine függesztett lámpa egy légies lámpa, amely bonyolult csavarokból és fordulatokból áll. A világítás dizájnja egy papírdarab csavarásából és forgatásából született.  A sötét vonalak egy végtelen felfelé ívelő spirál hatását keltik. A szinte áttetsző anyag áramlása és görbülete nagyon természetes, és egyenletesen szórja a fényt. A dizájn erős karaktere és az örökös mozgás illúziója tökéletes lámpává teszi az étkezőasztal fölé, az előszobába vagy az íróasztal fölé az irodában.

Megfelelő fényforrással dimmerelhető.

 

Ismerje meg a Desidea világát!

Önt is érdekli a belsőépítészet, a design lakberendezés? Ha szeretne mindig naprakész lenni a legújabb bútor trendekben, megismerni a legjobb designbútorokat és lámpákat, az innovációkat, és nem szeretne lemaradni újdonságainkról, híreinkről, akcióinkról, iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!